Jutut

Bändiharjoittelu, Retro-Band, Seinäjoen tangolaulukilpailu, Toukokuu, Yleinen

Harri Laakso semifinaaleihin

Tämän aamun 09.05.2018 Uutisvuoksi kertoo laulajamme Harri Laakson laulajanurasta.

Harri Laakso ja Isosisän olkihattu
Harri Laakso ja ”Isoisän olkihattu”. Hieno ystävä ja upea laulaja. Ja innokas musiikin harrastaja. Nyt Seinäjoen tangolaulukilpailun semifinaaleihin!

Harri soittaa Cajon rumpuja sekä toimii Retro-bändissämme yhtenä neljästä laulajasta. Semifinaaliin Harri pääsi Olavi Virran levyttämällä Desiree tangolla. Toivotamme Harrille menestystä kisoissa.

Bändimme kokoonpano:

Harri Laakso, laulu ja cajon rummut

Julle Repo, laulu ja basso

Paavo Eerola, laulu ja kitara

Taisto Pulkkinen, laulu ja kitarat.

Ohjelmistomme koostuu uudesta musiikista soitettuna ”vanhaan malliin”, sekä covereista ja myös omista sävellyksistä. Elokuussa ensiesiintyminen Lappeenrannassa.

Mainokset
2018, Harri Laakso, Kokoonpanot, Retro-Band, Seinäjoen tangolaulukilpailu, Toukokuu, Yleinen

Harri Laakso Tangolaulukilpailujen semifinaaliin.

Harri Laakso toimii yhtenä solistina Retro-bandissämme. Samalla hän soittaa cajon rumpuja ja tarkoitus on pikkuhiljaa ottaa myös normaali rumpusetti hallintaan. Harri pääsi Seinäjoen tangolaulukilpailujen semifinaaliin! Lämpimät onnittelut hänelle ja menestystä!

Harri Laakso ja Isosisän olkihattu
Harri Laakso ja ”Isoisän olkihattu”. Hieno ystävä ja upea laulaja. Ja innokas musiikin harrastaja. Nyt Seinäjoen tangolaulukilpailun semifinaaleihin!

Lämpimät onnittelut ja menestystä!

Yleinen

Autonäyttelyn viihdyttäjä!

28.04.2018 klo 12.30-14.00 ja 14.30-15.30 Trubaduuri Taisto Pulkkinen Rajapatsaan SEO huoltoaseman Joke’s ravintolassa viihdyttää näyttelyvieraita kesäisissä merkeissä.

Taisto Pulkkinen
Kitara on ollut soittimeni 16 vuotiaasta lähtien. Ikuinen haaveeni hyvästä laulutaidosta paranee päivä päivältä. Valmiiksi musiikissa ei tule koskaan.

Tervetuloa viihtymään vaikka pullakahvin, ruuan tai oluen kera! Vapaa sisäänpääsy!

2018, Bänditaustat, Esiintymispaikka, Huhtikuu, Imatra, Joke's ravintola, Seo huoltoasema, Rajapatsas, Jouni Sakari Kemppinen, Kitara, Taisto Pulkkinen, Trubadur, Yleinen

Trubaduuri Kesätunnelmissa

Tervetuloa viihtymään 27.04.2018 klo 17-18 Rajapatsaan SEO huoltoasemalle Joke’s ravintolaan.

2018-03-22_Taisto_Pulkkinen
Taisto Pulkkinen ja Klassinen kitara. Tämän lisäksi käytössä Jazz kitara. Ja usein bänditausta tietokoneesta.

Trubaduuri Taisto Pulkkinen kitaroineen ja bänditaustoineen keväisissä tunnelmissa. Vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

2018, Huhtikuu, Imatra, Kaleva-sali, Kulttuurikeskus Virta, O sole mio, Onnelliset, Oskar Merikanto, Panis Angelicus, Sini Kouvonen, Sunnuntai, Martti Turunen, Taisto Pulkkinen, Yleinen

Sävelten Virtaa konsertti

Kulttuuritalo Virran Kaleva salissa Imatralla 20.04 klo 18.30. Konsertissa esiintyy Sini Kouvosen pianonsoiton ja laulun oppilaita. Konsertin järjestää Virta-Opisto. Konsertti on ilmainen.

Laulut säestää Sini Kouvonen.

Taisto Pulkkinen
Kitara on ollut soittimeni 16 vuotiaasta lähtien. Ikuinen haaveeni hyvästä laulutaidosta paranee päivä päivältä. Valmiiksi musiikissa ei tule koskaan.

Laulan konsertissa seuraavat laulut:

C’esar Frank: Panis Angelicus

Martti Turunen: Sunnuntai

Oskar Merikanto: Onnelliset

Eduardo di Capua: O sole mio.

2018, Huhtikuu, Kitara, Opiskelu, Sointuotteita, Yleinen

Kaksi sointuotetta, monta käyttöä

Cm6 Yksinkertainen perussointu. Miten sen soitat helposti? Tässä kaksi otetta, joita minä käytän. Molemmat helppoja ottaa ja sijaitsevat kaulassa oikeilla korkeuksilla.

Cm6 kaksi sointuotetta, monta käyttöä
Cm6 otteet 3 nauhalta ja 7 nauhalta. Näillä kahdella otteella pärjää. Lisäksi näitä voi käyttää F9 sointuna, vain perussävel F puuttuu. Jos siirrät 7 nauhan otteessa 2 sormen 5 kielelle 8 nauhalle saat myös F äänen sointuun mukaan.

Kun Jazz soitossa usein jätetään perusääni soittamatta (kun sen joku bändissä soittaa joka tapauksessa. Tärkeätä on että erikoisäänet soi otteessa), niin näitä voi käyttää myös F9 soinnun tilalla. 7 nauhan otteessa voi 6 kielellä olevan C:n jättää soittamatta. Ja F 9 soinnussa voi 2 sormen siirtää 8 nauhalle 5 kielelle, jossa sijaitsee F. Näin F9 sointu soi täydellisenä.

Eli 9 soinnussa soi 1, 3, 5, 7 ja 9 äänet. 1 ääni tipautetaan ensimmäisenä pois. 3 kertoo, onko duuri vai molli, se pyritään säilyttämään. 5 äänen taas voi jättää soittamatta…

Nämä kaksi otetta on helppo soittaa. Sointuotekirjoissa usein on otteita, mihin sormet ei taivu. Esittelen jatkossa muutamia helppoja käyttämiäni sointukuvioita!

 

Yleinen

Rämsänperän kantri

Uutta omaa huumorimusiikkia Retro-Bandin ohjelmistoon. Sävelsin Rämpsänperän kantrin mahdollisesti konsertin avajaispiisiksi. Osaidea tuli siitä, kun navetoissa on alettu soittaa lehmille musiikkia lypsyn parantamiseksi.

Retro-Band
Kuvassa Tatu, Pate ja Hape. Pistetään uutta ohjelmistoa kasaan. Kuva Jouni Kemppinen.

Ohjelmasta tulee monipuolinen, monenlaista rytmiä omaperäisillä sovituksilla. Vahvuutemme on kolme hyvää laulajaa, joista jokainen myös soittaa…