Jutut

2018, Huhtikuu, Imatra, Kaleva-sali, Kulttuurikeskus Virta, O sole mio, Onnelliset, Oskar Merikanto, Panis Angelicus, Sini Kouvonen, Sunnuntai, Martti Turunen, Taisto Pulkkinen, Yleinen

Sävelten Virtaa konsertti

Kulttuuritalo Virran Kaleva salissa Imatralla 20.04 klo 18.30. Konsertissa esiintyy Sini Kouvosen pianonsoiton ja laulun oppilaita. Konsertin järjestää Virta-Opisto. Konsertti on ilmainen.

Laulut säestää Sini Kouvonen.

Taisto Pulkkinen
Kitara on ollut soittimeni 16 vuotiaasta lähtien. Ikuinen haaveeni hyvästä laulutaidosta paranee päivä päivältä. Valmiiksi musiikissa ei tule koskaan.

Laulan konsertissa seuraavat laulut:

C’esar Frank: Panis Angelicus

Martti Turunen: Sunnuntai

Oskar Merikanto: Onnelliset

Eduardo di Capua: O sole mio.

Mainokset
2018, Huhtikuu, Kitara, Opiskelu, Sointuotteita, Yleinen

Kaksi sointuotetta, monta käyttöä

Cm6 Yksinkertainen perussointu. Miten sen soitat helposti? Tässä kaksi otetta, joita minä käytän. Molemmat helppoja ottaa ja sijaitsevat kaulassa oikeilla korkeuksilla.

Cm6 kaksi sointuotetta, monta käyttöä
Cm6 otteet 3 nauhalta ja 7 nauhalta. Näillä kahdella otteella pärjää. Lisäksi näitä voi käyttää F9 sointuna, vain perussävel F puuttuu. Jos siirrät 7 nauhan otteessa 2 sormen 5 kielelle 8 nauhalle saat myös F äänen sointuun mukaan.

Kun Jazz soitossa usein jätetään perusääni soittamatta (kun sen joku bändissä soittaa joka tapauksessa. Tärkeätä on että erikoisäänet soi otteessa), niin näitä voi käyttää myös F9 soinnun tilalla. 7 nauhan otteessa voi 6 kielellä olevan C:n jättää soittamatta. Ja F 9 soinnussa voi 2 sormen siirtää 8 nauhalle 5 kielelle, jossa sijaitsee F. Näin F9 sointu soi täydellisenä.

Eli 9 soinnussa soi 1, 3, 5, 7 ja 9 äänet. 1 ääni tipautetaan ensimmäisenä pois. 3 kertoo, onko duuri vai molli, se pyritään säilyttämään. 5 äänen taas voi jättää soittamatta…

Nämä kaksi otetta on helppo soittaa. Sointuotekirjoissa usein on otteita, mihin sormet ei taivu. Esittelen jatkossa muutamia helppoja käyttämiäni sointukuvioita!

 

Yleinen

Rämsänperän kantri

Uutta omaa huumorimusiikkia Retro-Bandin ohjelmistoon. Sävelsin Rämpsänperän kantrin mahdollisesti konsertin avajaispiisiksi. Osaidea tuli siitä, kun navetoissa on alettu soittaa lehmille musiikkia lypsyn parantamiseksi.

Retro-Band
Kuvassa Tatu, Pate ja Hape. Pistetään uutta ohjelmistoa kasaan. Kuva Jouni Kemppinen.

Ohjelmasta tulee monipuolinen, monenlaista rytmiä omaperäisillä sovituksilla. Vahvuutemme on kolme hyvää laulajaa, joista jokainen myös soittaa…

2018, Bändiharjoittelu, Esiintyjät, Harri Laakso, Imatra, Jouni Sakari Kemppinen, Maaliskuu, Paavo Eerola, Retro-Band, Taisto Pulkkinen, Yleinen

Retro-Band

Ohjelmistoa kehitellään kevättä varten. Tulemme esiintymään Triona tulevan kesän aikana.

Retro-bandi
Kuvassa Retro-Bandin kokoonpano: Taisto Pulkkinen, laulu, sähkökitara, klassinen kitara ja 12 kielinen kitara. Paavo Eerola, laulu, sähkökitara ja akustinen kitara. Harri Laakso, laulu, cajon rummut ja basso.

Retro-band on hakenut raaka-aineet musiikilliseen keitokseensa niin kevyen musiikin klassikoista kuin tuoreemmista aineksista. Uudempikin kappale voi Retro-bandin käsittelyn jälkeen kuulostaa erilaiselta, jopa hieman Vintage-henkiseltä. Mausteina Retro-band lisää tyylitajuista soittoa ja taidokasta laulua.

 

Feel... Robby Williams, Feel... Tahdon tuntea rakkauden, Sanoitukset, Sovitukset, Tahdon tuntea rakkauden, Taisto Pulkkinen, Yleinen

FEEL… Robby Williams

Kun suomenkielisiä sanoja Williamsin FEEL kappaleeseen ei löytynyt kirjoitin ne itse. Olen esittänyt laulua parissa tilaisuudessa. Yllättävää kyllä monikaan ei sitä tunnu tuntevan. Hyvä sävellys ja aivan upeasti esitetty Youtubessa.

Tahdon ymmärtää

Tässä siis vähän tuoreempaa musiikkia suomennettuna…

Bändisovitus valmiina…

2018, Bändiharjoittelu, Maaliskuu, Sovitukset, Taisto Pulkkinen, Yleinen

Sovitukset

Kuvassa osa sovituksestani Cest si bon. Sovitettu tulevaan ohjelmistoomme, jossa on 2 kitaraa, basso ja rummut. Kolmelle on kertsiin sovitettu lauluääni. Nuotti voidaan tulostaa jokaiselle instrumentille erikseen ja sitä voidaan soittaa instrumentti kerrallaan. Eli laulustemman voi opetella soittamalla omaa ääntään ja laulamalla päälle!

Bändiharjoitusnuotti
Tästä on poistettu rumpujen ja basson rivit, kun niitä ei tarvita harjoituksessa. Jos harjoitellaan taustan päälle laitetaan nuotti soimaan. Näin soi puuttuvat instrumentit.

Sovituksella nopeutetaan bändin harjoitteluprosessia. Taustaa voidaan käyttää myös esiintyessä pienessä tilaisuudessa vajaalla miehityksellä. Toki se ei ole sitä kuin aito livebändi!