Musiikkihistoria

Synnyin Kontiolahdella vuonna 1945.

Taisto on syntynyt!
Ilmoitus Herran kansan lehdessä. Isä ja äiti olivat uskovaisia ja seurakunta oli Herran kansa.

Isä soitti haitaria ja äiti oli hyvä laulamaan. Lähinnä hengellinen musiikki kuului usein kotona iltaisin. Molemmat myös tekivät uskonnollisia tekstejä tuntemiinsa sävelmiin. Näitä sitten laulettiin Herran Kansan kokouksissa.

Ensimmäisen kerran lauloin yleisölle 7 vuotiaana Marjosärkän supistetun alakoulun joulujuhlassa laulun: Maan korvessa kulkevi lapsosen tie.

Kone ja Soitin

Perhe muutti Joensuuhun ja isällä oli musiikkiliike Kone ja Soitin. Siellä kävi usein tunnettujakin hanuristeja soittamassa ja esittelemässä taitojaan. Tässä vaiheessa musiikki ei ollut vielä puraissut minua.

Laulaminen alkoi Kesälahdella koulukuorossa. Tässä vaiheessa sain ensimmäisen kitaran ja sillä alkoi soiton opiskelu. Vuonna 1960 muutimme Imatralle, ja pääsin Kalevi Lakosen oppilaaksi Imatran musiikkiopistoon. Ammattikoulun ja työn ohella kitaransoiton opiskelu vei suuren osan vapaa-ajasta.

Taisto Pulkkisen bändi

Tapasin Taisto Sairasen joka oli kovan luokan hanuristi, Sekä sain houkuteltua serkkuni Mauri Kekkosen basistiksi sekä opetin häntä myös alkuun soittamaan. Näin syntyi ensimmäinen kokoonpano, jolla soitimme Imatran Toppalan tansseissa yhden talven. Keväällä yhtyettä suurennettiin ottamalla mukaan Kai Haakana rumpaliksi ja Trumpetisti Vesa Sopanen liittyi mukaan solistiksi.

Tatubandi

Tällä kokoonpanolla kiersimme tanssilavoja armeijaan menoon saakka.

Inttibändi

Lappeenrannassa inttiaikoina mukaan tuli laulu ja stemmalaulu. Illat meni tykistön vintillä harjoitellessa. Mauri Kekkonen oli armeijassa samaan aikaan ja Juhani Kemppi muodosti kanssamme kovan vetotrion. Mukana touhussa vielä trumpetisti, hanuristi sekä rumpali. Stemmalaulusta ensimmäiset kokemukset syntyivät tässä bändissä.

Leo Loglandin yhtye

Armeijan jälkeen jatkoimme Leo Loglandin yhtyessä koko kolmikko. Bändi toimi 3 vuotta samalla kokoonpanolla. Minulla oli kaksi pientä lasta ja keikat alkoivat olla tiukassa niin päätin lopettaa aktiivisoittamisen. Oma kauppiasura alkoi vuonna 1978.

Imatran musiikkiopisto

Harrastus puhkesi uudestaan ”kukkaan” vuonna 1980. Palasin Musiikkiopiston Rauli Tiittasen oppilaaksi. Tulin opiskelleeksi kitaran soittoa kaikkiaan 6 vuotta Imatran musiikkiopistossa, mutta soiton opiskeluhan jatkuu koko ajan.

Vuoksi Brass Big band

Soitin kitaraa ja opiskelin Jaz- soinnutusta Vuoksi-brass bändissä. Bändin kapellimestarina toimi Hannu Sopanen.

Musiikkikilta 65

sekä myös laulaminen alkoi Musiikkikilta 65 riveissä. Eldankajärven jää

Sota-ajan laulut

Saimme Sota-ajan laulukonsertista kulttuuripalkinnon Kuukauden kulttuuriteko! Laulunopettajana toimi Lauri Leinonen.

Teimme toisen konsertin musikaalilauluista! Soolonumeroni oli Rikas mies jos oisin!

Musikaali

Suomi-poika maailmalla!

Myös oma yhtye soitti muutaman keikan ja teimme Hartikaisen Topin ja Iivosen Ramin kanssa ravintolashoun ”Suomi poika maailmalla”.

IMG_0159

Mutta Kenkä-ja Vaatehuoneen pyöritys vei kyllä ajan melko tarkkaan, eikä bändipyöritys mahtunut millään aikatauluun.

Imatran Työväenopisto

Opiskelin laulua Seija Strömbergin oppilaana. Teimme mm. Mamstenin lauluista konsertin. Siitä kuva alla.

DCF 1.0

Tässä vaiheessa tuli Karaoke Imatralle. Vedimme Julle Revon kanssa ensimmäisen karaokeillan paikkakunnalla ja tein muutamia karaokekeikkoja. Silloin ei ollut yhtään suomenkielistä karaokelevyä vielä julkaistu. Kaikki tapahtui Englanniksi

Saimaa Song

Toimin kuorossa bassolaulajana. Säestin myös Saimaa Song kuoroa klassisella kitaralla useassa konsertissa. Kuoron johtajana toimi Tarja Luumi.

Saimaa song

Karelia Singers

kuorossa toimin Bassossa äänivalvojana. Sekä tietenkin lauloin kuorossa ja tein sille muutamia kuorosovituksia. 40v konsertissa meillä oli Imatran Big – band säestämässä ja tein sovitukset synkkaamaan Big-bandin nuotteihin. Konsertti onnistui erinomaisesti. Myös sali saatiin täyteen katsojia.

kuva1 [254023]

Oma busineksen pyöritys on vienyt kuitenkin niin paljon aikaa, ettei sitä musiikille ole ollut riittävästi.

Laulun opiskelua.

Nyt eläkepäivillä vanha intohimo, eli musiikki on noussut pintaan uudestaan. Laulunopiskeluun on riittänyt aikaa ja sävellyksiä sekä sovituksia on syntynyt nopeaan tahtiin. Sini Kouvonen on opettanut äänenmuodostusta ja laulutekniikkaa eläkkeelle jäännin jälkeen. Kohennusta lauluääneen on havaittavissa.

Sini Kouvonen

Kuuntelin laulua sydämen

Tein yksinlaulukonsertin ”Kuuntelin laulua sydämen” joka esitettiin 17.09.2016 Itä-Siitolan koululla. Konsertissa lauloin 7 omaa sävellystä ja neljässä laulussa oli oma sanoitus. Konsertissa lauloi myös Karelia Singers pienkuoro 2 laulua ja avusti kahden laulun toteutuksessa.

(SONY DSC

SONY DSC

Vielä Virtaa musiikkiryhmä

Vetämäni ”Vielä Virtaa musiikkiryhmä” Jolle olen kirjoittanut kahteen konserttiin bändisovitukset, laulusovitukset ja käsikirjoituksen, sekä myös harjotuttanut musiikin.

Tulta päin!

Juha Vainion lauluista tehdyllä ”Tulta päin!” konsertilla vuoden 2017 aikana konsertoimme 5 kertaa eri paikkakunnilla.

DSC_8609

Kultainen nuoruus!

1.11.2017  Esitimme Imatran Kulttuurikeskus Virran Karelia salissa 2 kertaa ”Kultainen nuoruus” konsertin. Konsertti kertoi nuoren Jarkon kasvutarinan. Mukana -60-80 luvun musiikkia sekä omia sävellyksiä. Kaikki sovitukset ja käsikirjoitus olivat kynästäni lähtöisin. Nyt konserttitoiminta on tauolla. Uutta kehitellään.

Kultainen_nuoruus_nettiin

Näistä päiväkonsertti oli ilmaiskonsertti kaikille alueen palvelutalojen asukkaille. Mukana useita omia sävellyksiä, sekä kaikki orkesterisovitukset minun käsialaa.

Puumalan letkeät Lauantait!

Puumalassa 01.07.2017 esiinnyimme ”Puumalan Letkeät Lauantait” avajaisissa soittaen ja laulaen -60 luvun melodista rokkia. Eikä miljöössä ollut moittimista!

Puumalatausta

Yksinlaulukeikkoja

Olen esiintynyt myös yksin erilaisissa tilaisuuksissa mukana kitara ja tietokoneeseen rakentamani bänditaustat. Nämä esiintymiset räätälöidään aina tilaajan tarpeisiin. Musiikki klassisesta laulusta iskelmiin ja rokkiin. Usein esiintymisiin liitetään myös yhteislauluja. Valmiita bänditaustoja on likimain 200 kappaletta. Ja uusi syntyy aina tarpeen mukaan.

Screen Shot 01-26-18 at 10.05 AM 001

Musiikki antaa mielenkiintoa ja sisältöä elämään. Vaikka leipätyö on haitannut harrastusta, niin kyllä musiikki kuitenkin on minua kuljettanut elämäni aikana.

Taisto Pulkkinen , Imatra

FACEBOOK

Mainokset

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: